1970 Idræt på Kollegiet


1970 26. sept.; Kostelever fra Lolland besøger Jyderup Realskole
Jyderup Realskole får i dag lørdag (sept. 1970) besøg af kostskoleelever fra Pederstrup Kostskole ved Horslunde på Lolland.
Besøget skal være indledning til en tradition, hvor de to skoler aflægger hinanden en visit om året.
Pederstrup eleverne kom i morges, og engang i foråret er det Realskolens tur til at besøge Lolland.
Ca. 100 lollikelever tropper op på Kollegiet. De ankommer ved middagstid, og efter en let frokost skal børnene dyste mod Realskolens elever i forskellige boldspil.
Og disse idrætsarrangementer er det bærende element i de to skolers "udvekslingsprogram", idet der er udsat vandrepokaler til de vindende mandskaber i den indbyrdes konkurrence.
I første omgang gælder det sportslige aktiviteter fodbold og håndbold og måske langbold og rundbold. Hovedbegivenheden må være fodboldkampen mellem det to skolers ældste klasser. Denne kamp afvikles i eftermiddag kl. 16
Når eleverne har svedt tilstrækkeligt på boldbanerne er der middag i Kollegiets store festsal, hvor der også bliver lejlighed til at hygge sig i de dejlige opholdsstuer. Eleverne fra Pederstrup rejser fra Jyderup ved 22-tiden1

28. september 1970; 110 "Lollikker" har besøgt Kollegiet
Jyderup Realskole har i weekenden har haft besøg af Pederstrup Kostskole på Lolland, 110 elever kom lørdag middag til kollegiet i tre busser og rejste hjem ved 22-tiden samme aften.
Hovedformålet med visitten var af sportslig karakter. De to skoler har i fællesskab udsat en pokal i fodbold og langbold, som kan blive ejendom, hvis den vindes 3 gang i træk.
Og på Kollegiets idrætsanlæg udkæmpedes fem kampe. To i langbold og tre i fodbold, deriblandt en enkelt uden for programmet. Det var fodboldmatchen med skolernes piger - en kamp som vakte jubel og bifald hos de mange tilskuere. De endte i øvrigt uafgjort 0-0
I langbold tegnede Jyderup og Pederstrup sig for hver sin aktie i den udsatte pokal. Jyderups små piger vandt deres kamp så overbevisende som 15.0 mens Pederstrups store piger vandt deres kamp over kollegerne fra Realskolen med 38-10.
Også i fodbold blev sol og vind lige delt. Jyderups små drenge vandt 3-1 over deres modstandere, mens kampen mellem de store elever blandt drengene endte med en Pederstrup sejr på 2-1, efter at Jyderup havde ført 1-0, indtil der manglede fem minutter af kampen. Det må være en bet at se en tilsyneladende sikker sejr gå ens næse forbi.
Genvisit til foråret
Efter kampene var der om aftenen arrangeret fest i Kollegiets festsal, hvor det københavnske beatorkester "Pedigreen" spillede.
Der var stor tilslutning til festen, idet gamle elever og elever fra Kalundborg samt unge fra Jyderup troppede op for at deltage.
Pederstrups besøg på Jyderup Realskole er den første i sit udvekslingsprogram, de to skoler har indledt.
Til foråret næste år er det Jyderups tur at komme til Lolland, og der forsættes med dysterne for at vinde pokalerne2

se 1971 lang idrætsdag


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 26. sept. , side 6; Kostelever fra Lolland besøger Jyderup Realskole
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 28. september 1970, side 6; 110 "Lollikker" har besøgt Kollegiet
Note:

Sidst opdateret 22. november 2014
©Jyderup Realskole