Mortensaften på Kollegiet


Mortensaften 1977
Mortensaften 1977 Jyderup Realskoles Kollegium
Herover Inge Nielsen og Jesper Bang-Madsen


Mortensaften er en af de traditionsrige dage på Jyderup Realskoles Kollegium. Til traditionen hører den faste menu, som hovmester Carsten Manly står for arrangementet af: andesteg og risalamande. Her bærer assistent Inge Nielsen og Jespera fra syvende et par af de bugnende fade ind til de forventningsfulde kostelever. - Efterfølgende bankospil er en selvfølge!1


Mortensaften 1978
Mortensaften 1978 Jyderup Realskoles Kollegium
helt nede i venstre hjørne Sandra Deschler5 og ved bordet efter i midten henholdsvis Linda Jensen5 og Lars Michael Nielsen (Chapper)5
(begge i midten på hver sin side af bordet)

Mortensaften på Kollegiet (nu kollegierne) er traditionsrig. Her er hovmester Carsten Manley ved at tilberede de 75 ænder, der ved denne lejlighed havner i kostelevernes maver, samtidig med, at køkkenchefen efter sin specielle opskrift mixer ris á la’mande til 275 kostelever, en ret, der i øvrigt altid er særdeles stor efterspørgsel på. Også selv om den ved denne lejlighed i modsætning til aftenen forud for julehjemrejsen ikke rummer nogen mandelgavegivende mandel! Efter spisningen er der altid et par timers bankospil om et righoldigt udvalg af gevinster, hvorefter der sluttes af med diskotek4.


Kilde:
Kilde 1: Jyderup Realskoles skoleblad ”Frikvarter” december 1977 side 35
Kilde 2: Oplyst af Jesper Bang-Madsen, nov. 2016
Kilde 3: Wikipedia link til Mortensaften 18. nov. 2016
Kilde 4: Jyderup Realskoles avis udgivet dec. 1978, side 11 - Huus har Hanne Jalborgs eksemplar
Kilde 5: Christina Huus

Note:
Jesper er Jesper Bang-Madsen2
og beklager kvaliteten af billedet dec. 1977, det er ikke så godt i "Frikvarter"

Sidst opdateret 19. november 2016
©Jyderup Realskole