25 års skolejubilæum, for realklasse og 4. mellem ved Jyderup Realskole (1949).
Jyderup Realskole 1974
Fra Jyderup Lokalarkiv hvor elever besøger Kollegiet ses ca. 1970-752

Klassejubilæet i lørdags 13. maj 1974 på Jyderup Realskole blev en uforglemmelig dag for de 15 realister og 6 elever fra 4. mellem, der for 25 år siden tog eksamen ved skolen.
Det var sygeplejerske, fru Bodil Nielsen, "Kildevangen" og kontorchef Bertel Lindholm Andersen, Skamstrup, der havde taget initiativet til det store arrangement, der samlede 36 deltagere. Kun en af realisterne Egon Andersen, Føllenslev, der nu er bosiddende i Australien, havde sendt afbud.
Men der var fra ham kommet et langt brev der blev læst op ved festligheden på Bromølle kro.

Stor gensynsglæde
Jubilarerne samledes på Kollegiet på Søbæksvej og gensynsglæden var stor efterhånden som man fandt ud af hvem der var hvem. Ikke alle kunne genkende hinanden.
Skolebestyrer Peter Hehnel og frue havde taget imod og skolebestyreren bød velkommen og gav en orientering om udviklingen ved skolen gennem de sidste 25 år, og kom også ind på kollegievirksomheden, der er blevet et stort aktiv.

I jubilæet deltog også klasselærerne, overlærer Inger Hansen og Th. Vang Petersen, der takkede for indbydelsen og trak gamle minder op fra skoletiden for 25 år siden.
Realskolen var vært ved en forfriskning og der var rundvisning på Kollegiet, hvorefter der i den store skolebus samlet kørtes til Realskolen på Slagelsevej, hvor man ligeledes besigtigede skolen, hvor meget var ændret i de 25 år.
Lindholm Andersen takkede Peter Hehnel og frue for modtagelsen på kollegiet og på skolen og Bodil Nielsen overrakte blomster og chokolade.

Den sidste del af jubilæumsfesten var henlagt til Bromølle kro, hvor man samledes til middag.
Her havde en lang række af de gamle elever ordet og der blev i aftenens løb sunget fem til lejligheden forfattede sange, og festen sluttede med dans, og det blev ud på de små timer inden man skiltes igen1

Jyderup Realskoles 4. Mellem- og Realklasse 1949
Jyderup Realskoles 4. Mellemklasse og Realklasse fra Kalundborg Folkeblad 13. maj 1974
Jyderup Realskoles elever fra 1949 i 1974


Kilde:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 13 maj. 1974 side 6; 25 års jubilarer på Jyderup Realskole
Kilde 2: http://arkiv.dk/vis/3602001 (B-8357) fra Jyderup Lokalarkiv, tilladelse til gengivelse, men vist ikke de samme jubilarer som i avisudklip

Sidst rettet 1. marts 2016
©Jyderup Realskole