Erik Slott Jensen
Marianne Slott Jensen ses på Jyderup Realskole fra 1963 6. klasse, men kan have gået der fra 1 klasse
(for tidl. elevlister viser ikke alle klasser) - og 1964 i 7 kl., herefter ses hun ikke
1
Yvonne Slott Jensen ses på Jyderup Realskole fra 7. kl. 1963 - realeksamen 19671


1957, Kalundborg Folkeblad 25. feb. 1957, side 3; Smuk spejderfest (billede)
1961, 17. april - KF, side 3+4; Spejderfest med succes (omtale af JR elever+billede)
Skarridsholm trop og flok og Dronning Margretes trop og flok, Jyderup, lod lørdagen stå i spejderfestens tegn. Der indledtes om eftermiddagen med march gennem byen som optakt til åbningen af en righoldig tombola på hotel "Skarridsø"
Lørdag aften var der så godt som fuldt hus i den store sal på hotellet, hvor et strålende underholdningsprogram blev afviklet.
Formanden for tropsrådet, ingeniør Tuchsen, bød velkommen, hvorefter fanerne blev ført ind og rullet ud under trommehvirvl. Flankeret af spejderkammerater, fremsagde Hanne Hjørlund smukt en prolog af Piet Hein. Det viste sig i det hele taget, at spejderne råder over mange dygtige aktører, endog med dygtige viseforfattere i mellem.
"Skovmændene" sang den festlige vise "En spejderfest" bliver til", forfattet af Jens Olesen, hvorefter blåmejser opførte en lille komedie, kaldet "Gretelil". Om "lejrbålet" samledes ulveunger for at høre "en sjov historie", herligt fortalt af Johnny Quaade, suppleret af Flemming Nielsen, som fik både små og store til at le med, Marianne Slott Jensen og Peter Jensen foredrog en vekselsang på charmerende måde.
Julemærkets historie blev fortalt af pigespejderne i billedform. Drengene opførte en kriminalsketch "Retten", og ulveunger forklædt som pirater sang en fejdende sørøvervise som hed "Santa Hera's færd". Fred på jorden blev legaliseret i "Blåmejsens drøm", sunget som vekselsang af 10 piger og medvirken af "fremmede folkeslag", dvs. spejdere forklædt som arabere, kinesere osv. "Pionererne synger" var spejderpigernes afdeling med fremvisning af spejderdragter fra tiden 1910-1924. Med megen dramatik opførte drengespejderne sketchen "En grufuld nat" og ulvene "En underlig medicin".
Jørgen Folkmann og Bjarne Lund med fløjtekor gav "Skærsliberen" i en ny version. Vældig sjov blev sangen "Ded er så nem med ded" sunget af Ingeborg Olesen og Anne Birgit Spliid, og det samme gjaldt for Kirsten Rasmussen der, med kor sang Admiralvisen fra "Pinafore" - det var dygtigt gjort. Ulveunger spillede sketchen "Sørens sygdom", og to andre skabte Mexico stemning. Det var Jens Hartvig og Lars Ole Sørensen som forrygende sang "Umbriago", assisteret af et par anonyme, formummet i et "æsel".
"Skovmandspatruljen" havde en herlig potpourri "Tosserier", og så samledes alle til afslutningen om lejrbålet. Bifaldet bragede gang på gang gennem salen. Det var succes fra først til sidst. Et kæmpearbejde lå bag det store og afvekslende program.
Efter en pause var der "spejdermarch" i salen, hvorefter der blev danset til Helge Olsens orkester. Ved 24 tiden sluttede festen og ing. Tüchsen takkede til alle sider, og man sang "Spejderbror, her er min hånd"2

1968: Frk. Marianne Slott Jensen, datter af pedel Erik Slott Jensen, Teknisk Skole i Jyderup har under sit ophold op Djursland, hvor hun er ansat på Møllerup Gods, været udsat for et færdselsuheld, der nu har kostet hende nogle dage på Ebeltoft sygehus.
Marianne Slott Jensen har pådraget sig hjernerystelse og brud på skulderen. Hun var på vej til stranden på scooter, dammen med en kammerat, da uheldet skete3

KF 10/12.75 frk. Marianne Slott Jensen, datter af bager Erik Slott Jensen, Lindgården, Jyderup til kontorassistent på
Tornved Rådhus, Birger Hougaard Jensen, Elmegården, søn af Selmer Jensen "Studenterkilden", Klampenborg, tidl.
Hotel Skarridsø" (mangler noget i teksten, sikkert info om hvor/hvornår de skal giftes) 4

1975, 15 dec.;Bryllupsbillede af Marianne Slott Jensen5
Bryllupsbillede Marianne Slott


Kilder:
Kilde 1: Jyderup Realskoles årsberetning 1963-64 herefter forskellige kilder
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 17. april 1961, side 3+4; Spejderfest med succes
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 23. juli 1968, side 6; Marianne Slott Jensen
Kilde 4: Kalundborg Folkeblad 10. december 1975
Kilde 5: Kalundborg Folkeblad 15 dec. 1975, side 6; Bryllupsbillede
Noter:
Det var meget nyt at bring billeder af de nygift i avisen i 1975


Sidst opdateret 19. juni 2015
©Jyderup Realskole