Hr. John Larsen

Hr. John Larsen
1985, Forstander John Larsen Stedinghus, Chr. F. Jensensvej, tilknyttet Jyderup Privatskole, fylder lørdag den 8. juni 50 år.
John Larsen er født i Hundested ud af en gammel skipperfamilie, og selv om lysten stod til havet, blev det andre baner han kom til at følge. Som ung uddannede han sig som maskinarbejder, og efter udstået svendeprøve læste han videre til maskiningeniør i København, og efter denne eksamen tog han på en kort ferietur til Tyskland, hvor traf sin tilkommende hustru Hildegard, der er fra Vestphalen i Ruhrdistriktet. Den nybagte ingeniør hjembragte sin hustru og fik i en kort periode ansættelse ved Frederiksværk Stålværk. Derefter ansattes John Larsen som ingeniør ved atomforsøgsanlægget Risø og underviste samtidig om aftenen ved Roskilde Højskole under Knud Heinesen. I 1962 fik John Larsen ansættelse ved Teknisk Skole og Maskinistskole i Nakskov, hvor han var indtil 1969. I denne periode tog John Larsen sin pædagogiske uddannelse.

En kort periode kom John Larsen som vikar til Horslunde Realskole, hvor Peter Hehnel også var ansat, og da Hehnel blev skolebestyrer ved Jyderup Realskole fulgte John og Hildegard Larsen med, og de blev afdelingsledere ved Kollegiet på Søbæksvej i Jyderup og underviste begge på den daværende Jyderup Realskole på Slagelsevej.
Og hermed var deres videre skæbne i det væsentlige beseglet. De kom til at holde af Jyderup og byen dem. Men der var initiativ i det unge ægtepar. I 1971 købte de Johansens plejehjem på Chr. F. Jensensvej, hvor de oprettede en kostafdeling for de små elever ved Jyderup Realskole. Der var plads til 24 elever i alderen 7-14 år, og man har altid kunnet køre med fuld belægning. Men hvad værre var, da eleverne blev ældre, ville de ikke flytte fra Stedinghus til Kollegiet på Søbæksvej.
I 1973 opførtes så en nye, moderne kollegiebygning ved Stedinghus med plads til 24 ældre elever i moderne 2-mands værelser med eget toilet og bad, og man var nu i stand til at have kosteleverne helt op til afgangen fra 10. Klasseny.
1978 ses John Larsen som Skolevejleder2
2008 deltog hr. Larsen i Jyderup Realskoles gensynsfest

2017
John Larsen, Stedinghus er i fredags (9/6.17) uventet død. Han nåede til vores trøst at fejre sin fødselsdag dagen før med alle sine børn og børnebørn.
Han bisættes fredag den 16. juni kl. 15 i Skt. Elisabeth kirke, Holbæk. Dem der har lyst til et sidste farvel er hjerteligt velkomne3

Tak er kun et fattigt ord♥
Tak for opmærksomheden idag, ved min Morfar John Larsen's bisættelse. Aldrig har jeg set en kirke så fuld af mennesker, familie og venner. Så fyldt af blomster, særligt de gule som var morfars yndlings farve. Kirken duftede af morfars yndlings blomst den gule fresia. Tak for støtten og alle de trøstende ord, til min familie og jeg. Og tak fordi i tog jer tid til at komme, og sige det sidste farvel♥ der er ingen tvivl om, at morfars hjertevarme er nået ud til mange. Jeg kunne læse at mange takkede morfar, for at han troede på dem hver især, og viste dem tillid gang på gang. At de ikke ville være dem de er, uden hans hjælp og kærlighed. Det er rart at vide at han har hjulpet, og styrket så mange mennesker på hans vej. Morfar har været et kæmpe forbillede for mange, inklusiv mig selv.
Tak til vores familie præst for denne smukke messe, og Annelies for den smukkeste musik og sang
Tak til min tyske familie, belgiske venner, canadiske familie og irland for at møde stærkt op til denne dag
Et særligt tak, til alle mine kære, der har hjulpet med at bage kager, dække op, ryddet af og gjort denne dag så rar for min familie, som den nu kunne være! det havde jeg ikke klaret så flot, uden jeres hjælp og støtte♥
Er Gud for os, hvem kan da være imod os!5


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 4. juni 1985
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 12. juni 1978, side 6; smuk dimissionsfest
Billedet af hr. Larsen er fra gensynsfesten 2008
Kilde 3: Mai-Britt Larsen, 13. juni 2017
Kilde 4: Fra Sydvestnyt
Kilde 5: Tak fra hr. Larsens barnebarn, Sarah Larsen 16. juni 2017
Noter:
Hr. John Larsen


Sidst opdateret 7. juli 2017
©Jyderup Realskole