Troldmanden fra Oz


1974 Troldmanden fra Oz
Tirsdag den 2. april havde alle de små klasser fra børnehaveklassen til 4. klasse fået det tilbud, at de kunne komme til Svinninge skole og se et teaterstykke "Troldmanden fra Oz". Der var mange, der benyttede tilbuddet og de fik også en stor oplevelse ud af det.
Det var rigtige skuespillere, og hvor var de dog dygtige. Vi levede med i det, og børnenes svar og tilråb gjorde det mere levende.
Ved nogle fantastiske lysbilleder, skiftende lys og lyd skiftede scenen, og vi følte os ført gennem det fortryllede land "Oz". vi vil sent glemme heksen med de knitrende flammer bag sig og hendes frække kat. Troldmanden, da han hele tiden skiftede udseende, var også fantastisk. Men vigtigst var hovedpersonerne: Dorte med sin lille kælemus Toto, Blikmanden, der så ud som om han helt var lavet af metal og den bange (løve), der så gerne ville være modig.
Men jeg tror, at alle, der så stykket, vil give mig ret i, at den bedste var det vidunderlige fugleskræmsel. Han var så sød og glad og lavede så mange tossede ting, at vi kom til at synes bedre og bedre om ham.
Heldigvis gik alt godt. Dorte slog den onde heks ihjel ved at hælde vand på hende, og hun og hendes venner fik opfyldt deres ønsker: Fugleskræmsel fik hjerne, Blikmand fik hjerte, løven fik mod, og Dorte kom hjem igen.
Hanne Johannesson1


Kilder:
Kilde 1: Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter juni 1974, side 16. Jyderup Bogtrykkeri
Noter:


Sidst rettet 20. januar 2015
©Jyderup Realskole