Ungdomsklub på Jyderup Realskole
1969 februar; Realskoleelever starter ungdomsklub
Alle fra 12 til 18 år er velkomne.

En række elever på Jyderup Realskole har i den sidste tid arbejdet på at oprette en ungdomsklub. I relation hertil har der været en del problemer, men de blev overvundet, da eleverne fik oprettet deres eget elevråd i januar.

Ideen blev fremlagt ved Realskolens elevrådsmøde af Michael Christensen, der kendte ideen udefra, og havde set den praktiseret med positive resultater.
Elevrådet gik i gang med planerne og opnåede Realskolens bestyrelses tilladelse til at anvende gymnastiksalen og et klasseværelse , som tages i brug ved det første arrangement fredag den 21. februar 1969

Klubben kaldes "Mibru"
Navnet på klubben bliver "Mibru", og formålet med den er at samles, skabe kontakt og aktivere alle Jyderups unge fra 12-18 år med kortspil, matador, tennis og hvad man ellers har at byde på. (evt. skak)

Initiativtagerne har også måtte lægge et stykke fysisk arbejde i sagen for at kunne realisere planerne, bl.a. har man "ordnet skolegården", og eleverne går i nær fremtid i lag med at male skolens gymnastiksal!

Foruden forskellige former for spil i et klasseværelse, vil der blive dans i gymnastiksalen, ligesom der vil blive salg af sodavand.
Klubbens bestyrelse består af formanden, Michael Christensen, kassereren, Jesper Hansen, Bruno Voss, Erik Aaberg, Jeanette Boch og Lotte Mortensen.
Det vil koste 5 kr. for at blive medlem og kontingentet er fastsat til 2 kr. pr. måned1
Jyderup Realskoles undgdomsklub
1971 august: Jyderup Realskole starter med 230 elever og på Kollegiet
- Moderniserede man sidste år, i sommerferien den store spisesal og i forbindelse hermed har man i denne sommerferie indrettet en nye ungdomsklub. Klubben er for alle de elever der måtte have lyst til at komme der, og vi ser gerne at unge fra Jyderup kommer i klubben, siger skolebestyrer Peter Hehnel.
Der bliver ikke tale om nogen som helst form for spiritus i klubben. Det bliver et sted hvor man kan hygge sig, spille plader og danse. Interiøret er smagfuldt med en smart bardisk, lave brikse med hynder og dæmpet belysning, og endvidere er klubben udstyret med et stereo anlæg. I øvrigt gælder det, at vore elever selvfølgelig også må gæste andre ungdomsklubber når de opfører sig ordentlig, siger Hehnel2


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 14. feb. 1969, side 6; Realskoleelever starter ungdomsklub
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 10. aug. 1971, side 6; Jyderup Realskole starter med 230 elever
rettes før brug - rettes afhængigt af brug
Stationsbyen Jyderup
Jyderup Realskoles årsberetning
Note: Se også Go på Kollegiet

Sidst opdateret 13. februar 2015